Inside Outside House / David Coleman Architecture

first_imgArchDaily “COPY” “COPY” United States Photographs Inside Outside House / David Coleman ArchitectureSave this projectSaveInside Outside House / David Coleman Architecture Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944396/inside-outside-house-david-coleman-architecture Clipboard CopyAbout this officeDavid Coleman ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsSustainabilityBellevueOn FacebookUnited StatesPublished on August 10, 2020Cite: “Inside Outside House / David Coleman Architecture” 10 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Design Team:David Coleman Architecture, Nick Ladd, Read Langworth, Nathan Brantley, Scott SearleClients:WithheldEngineering:Gary GillConsultants:ERD, thermal & moistureCollaborators:SBI ConstructionCity:BellevueCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Paul WarcholRecommended ProductsCorporate ApplicationsCymat Technologies Ltd.Mallorca Congress Centre – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamCorporate ApplicationsFastmount®Panel Fastener for Drywall at ASB Bank in AucklandMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Text description provided by the architects. Located a stone’s throw from the region’s technology center, this house is nestled into a stand of mature cedar trees. Our client wanted a house that had abundant natural light and a strong connection to the land. To accomplish that, we pushed the building back away from the street, freeing up a large outdoor area, then organized the interior into two wings – living and sleeping. We then developed a series of courtyards that terrace up the site and through the building, linking inside and outside space in a sinuous whole.Save this picture!© Paul WarcholSave this picture!© Paul WarcholMerging. Visitors approach the house from the east, entering the first of three “outside rooms”, the Auto-court. This space doubles as a sports court and is often strewn with badminton equipment, bikes, and family toys.Save this picture!© Paul WarcholSave this picture!PlanSave this picture!© Paul WarcholThe Meadow-court, shaded by cedar trees and merging directly with the interior spaces, has a more pastoral setting. Planted in field grasses and containing an outdoor living area and water feature, nature is the predominant experience here.Save this picture!© Paul WarcholThe third outside room, the Terrace-court, is an extension of the living area. Facing west, this space is used for seasonal dining and evening campfires, the final destination of a sinuous path.Save this picture!© Paul WarcholLiving. The roof over the living wing, supported by four concrete columns, appears “light” and pavilion-like, inviting daylight in and views out. Seemingly formed from a single sheet of material folded subtly in an origami-like manner, and combined with a glass curtain wall, inside and outside space become one.Save this picture!© Paul WarcholResting. The sleeping wing, with its low-slung roof and dark-colored finishes, stands in intimate contrast to the rest of the building. A children’s play loft is tucked under the living area roof, where the living and sleeping wings intersect. A private terrace is located off the master bedroom.Save this picture!© Paul WarcholCalming. Materials and details are designed to minimize visual noise and strengthen the calming quality of the site. Geothermal heat, super insulation, passive solar with thermal mass, and wide overhangs reduce heating and cooling loads.Save this picture!© Paul WarcholProject gallerySee allShow lessLINGDI Office / WJ DesignSelected ProjectsMedical-Esthetical Clinic “Corporación Dermoestética” / Humberto CondeSelected Projects Share Architects: David Coleman Architecture Area Area of this architecture project Area:  5177 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Alchemie, Bruce Hinkley Projects Inside Outside House / David Coleman Architecture CopyHouses, House Interiors, Sustainability•Bellevue, United States Landscape: Manufacturers: AutoDesk, Ann Sacks, Caesarstone, Cement Board Fabricators, Moooi, Resysta, Crystalite, Pental Surfaces, Quantum Windows, Trimble Navigation 2018 David Coleman Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/944396/inside-outside-house-david-coleman-architecture Clipboard Photographs:  Paul Warchol Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Paul Warchol+ 25Curated by Paula Pintos Sharelast_img read more

Read more on Inside Outside House / David Coleman Architecture