Murray Music House / Rodrigo Carazo

first_img Murray Music House / Rodrigo Carazo Photographs:  Roberto D’Ambrosio Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Manufacturers: Aluvitec, GREEN ENERGY, INDUSTRIAS CONSTRUTEC, LUMIDECO, MARE DESIGN CENTERSave this picture!© Roberto D’AmbrosioRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. LIVING THROUGH THE EXPERIMENTATIONTo inhabit a house is to use each of its spaces, not only according to its specific purpose, that is to say, a kitchen will not be used only for cooking, a room will not only be for sleeping, a hallway will not be a linear path. Experiencing a home like Murray Music includes exploration, giving another meaning and other use to spaces that normally have specific functions.Save this picture!© Roberto D’AmbrosioMurray Music House is designed for a family of 5 inhabitants, mom, dad and three children, who constantly feedback the design process, being this key for the definition of each space and each corner of the house.Save this picture!© Roberto D’AmbrosioTaking advantage of site characteristics such as topography, trees and orientation, allowed to adapt to the steep slope of the land, designing a two level house with specific characteristic for each environment. The lower level has the quality of being immersed in the ground and within a wooded area that promotes privacy, generates a threshold of silence and the earth and grass provide climatic comfort, creating cool environments during the day and warm at night. The trees cover a good part of the facades, generate shadows, light projections that pass through the branches and paint the panorama with their trunks, roots and leaves making of this space, located in the depth of the ground, the ideal place for the bedrooms.Save this picture!© Roberto D’AmbrosioSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Roberto D’AmbrosioThe upper level, located at the top of the land, has a wide view to the southwest of the central valley, where trees do not cover their facades. These are cleared to allow the entrance of the greater amount of natural light to the social areas, reason why the terraces, the walls and open spaces become canvases In light of the incidence of the sun. The ceilings expand in order to create the transition between internal and external spaces, containing the various activities of the social core and its extension to the exterior.Save this picture!Section E-E’The geometry of the house plays a fundamental roll for the understanding and coherence of the various programs involved in the project, through the scale, subtraction and addition granted by the multiple forms. The openings allow natural lighting and ventilation through each of the spaces. The kitchen area extends as an integrating element of the dwelling with the social area, which allows the participation of all the inhabitants in the housework, hierarchizing this space through the height, the overhead lighting, and the views to the landscape.Save this picture!© Roberto D’AmbrosioThe natural elements of the site become accomplices of the design, the house Murray Music is lived through the experimentation, which was the concept of the House, which allowed to arouse the emotions through the experience of the spaces and all its designed details planed in conjunction with his future inhabitants, allowing the appropriation and the characterization of each space.Save this picture!© Roberto D’AmbrosioProject gallerySee allShow lessTOPOTEK 1’s Martin Rein-Cano On Superkilen’s Translation of Cultural ObjectsArchitecture NewsCatalan Church Restored Using Ingenious Tensioning SystemMisc Share Murray Music House / Rodrigo CarazoSave this projectSaveMurray Music House / Rodrigo Carazo Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871044/casa-murray-music-rodrigo-carazo Clipboard “COPY” 2016 Architects: Rodrigo Carazo Area Area of this architecture projectcenter_img Area:  395 m² Year Completion year of this architecture project Year:  CopyHouses•Heredia, Costa Rica Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871044/casa-murray-music-rodrigo-carazo Clipboard Save this picture!© Roberto D’Ambrosio+ 32 Share Costa Rica Houses CopyAbout this officeRodrigo CarazoOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHerediaCosta RicaPublished on May 14, 2017Cite: “Murray Music House / Rodrigo Carazo” 14 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read more on Murray Music House / Rodrigo Carazo